Известие

Collapse
No announcement yet.

Блокиран двигател на 156 1.8TS ?!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Блокиран двигател на 156 1.8TS ?!

Здравейте колеги, случи ми се нещо много лошо. Бях тръгнал да си правя диагностика и да сменя масалцето. Първо я диагностирах оказа се, че няма проблеми но реших да проверя как е и катализатора изфорсирах я до 4х оборота по молба на майстора и ми затегна коляновия вал ! Оказа се, че явно е останала с недостатачно масалце(харчила е доста) уж проверих преди да тръгна, но както и да е, смених маслото и колата запали. На празни обороти работи перфектно но подам ли газчица дрънка доста. Та ще се радвам ако ми помогнете къде да я закарам, ше ми трчбва ли друго двигателче? Някои имал ли е подобни прикючения. И други съвети и упреци

Блокиран двигател на 1.8 ТС

Колега, аз съм със същата Алфа и имах подобен проблем.Ходих на диагностика при Лисан и случайно той чу стържене / шум на двигателя. Оказа се ,че имам превъртял биелен лагер на коляновия вал.Хубаво беше, че го хвана навреме и смени всички лагери и маслото.Сега двигателят е добре.Ремонтът общо труд и части струваше 200 лв.

Comment

Първоначално публикувано от Grigorio Vito Покажи съобщение
      Здравейте колеги, случи ми се нещо много лошо. Бях тръгнал да си правя диагностика и да сменя масалцето. Първо я диагностирах оказа се, че няма проблеми но реших да проверя как е и катализатора изфорсирах я до 4х оборота по молба на майстора и ми затегна коляновия вал ! Оказа се, че явно е останала с недостатачно масалце(харчила е доста) уж проверих преди да тръгна, но както и да е, смених маслото и колата запали. На празни обороти работи перфектно но подам ли газчица дрънка доста. Та ще се радвам ако ми помогнете къде да я закарам, ше ми трчбва ли друго двигателче? Някои имал ли е подобни прикючения. И други съвети и упреци
      Лоша работа, кажи поне в кой град си или виж в Техническия раздел - има доста сервизи, на които може да се разчита

Успех

Comment

Мерси, колега погледнах

Comment

Даже и мотори ми се намират
          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
          sigpic
          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Working...
          X